Nicu Popescu: Republica Moldova ar urma să se alinieze în timpul apropiat mai multor pachete de sancțiuni la adresa Federației Ruse

  • 03 Martie 2023 17:40
Nicu Popescu: Republica Moldova ar urma să se alinieze în timpul apropiat mai multor pachete de sancțiuni la adresa Federației Ruse

Republica Moldova ar urma să se alinieze în timpul apropiat mai multor pachete de sancțiuni la adresa Federației Ruse, a declarat astăzi, 3 martie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu în cadrul unui briefing, scrie Radio Chișinău.

R. Moldova nu s-a alăturat de la începutul războiului sancțiuni impuse Moscovei de Uniunea Europeană. Vicepremierul Nicu Popescu a spus că urmează să fie făcută o evaluare a mai multor decizii luate anterior:

Absolut orice măsură de acest ordin presupune acțiuni concrete luate de instituțiile noastre financiare, sau cele care monitorizează intrările sau ieșirile din Rep. Moldova. Facem o analiză asupra modului practic cum Rep. Moldova va avea răspunsuri pe mai multe domenii. Rata noastră de aliniere la sancțiunile europene va crește vizibil, va crește rapid și va crește în viitorul apropiat. În privința a șapte regimuri de sancțiuni R. Moldova nu a fost invitată să se alăture, pentru că ele, în mare parte, au expirat. La această etapă, Chișinăul nu se aliniază la zece tipuri de regimuri de sancțiuni. Dar această cifră se va diminua în viitorul apropiat”, a subliniat Nicu Popescu.

În prezent, în Uniunea Europeană există 38 de regimuri de sancțiuni, iar Republica Moldova este parte a 21 dintre ele, a mai explicat șeful diplomației de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău