Nicu Popescu: Republica Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană

  • 05 August 12:54
Nicu Popescu: Republica Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană

Republica Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană, , anunță ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu..

Comisia Națională pentru Integrare Europeană a adoptat Planul de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană și care trebuie realizate în următoarele luni pentru a putea avansa în demersul de aderare al Republicii Moldova.

Documentul conține acțiuni, termeni și instituții responsabile de punere în aplicare a măsurilor prioritare precum reforma justiției și combaterea corupției, remedierea deficiențelor în legislația electorală.

Printre acțiunile din plan se numără și consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor, dar și consolidarea capacității administrației publice și gestionarea finanțelor publice.

Pentru a îndeplini recomandările propuse de Executivul European, autoritățile de la Chișinău trebuie să implice societatea civilă în procesele decizionale și să consolideze protecția drepturilor omului și să combată violența de gen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,06 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău