Nicu Popescu, la Reuniunea miniștrilor de Externe NATO: Chișinăul este interesat de creșterea rezilienței și întărirea legăturilor cu Alianța Nord-Atlantică

  • 30 Noiembrie 2022 11:38
Nicu Popescu, la Reuniunea miniștrilor de Externe NATO: Chișinăul este interesat de creșterea rezilienței și întărirea legăturilor cu Alianța Nord-Atlantică

Chișinăul este interesat de creșterea rezilienței și întărirea legăturilor cu Alianța Nord-Atlantică. Neutralitatea Rep. Moldova nu înseamnă izolare, demilitalizare și indiferență față de agresiunea rusă în Ucraina. Declarațiile au fost făcute astăzi de către ministrul de externe Nicu Popescu, pentru  presa străină, înaintea începerii Reuniunii NATO, care se desfășoară în aceste zile la București și la care în premieră participă și Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat necesitatea consolidării parteneriatului cu România, NATO și UE în vederea obținerii sprijinului pentru a face față provocărilor din ultima perioadă.

În declarațiile pentru presă, Nicu Popescu a trecut în revistă principalele probleme sociale, economice și de securitate generate de războiul din Ucraina în Rep. Moldova.

”Am fost afectați economic. Din punct de vedere al securității și în termeni militari, suntem ă țară amenințată de acest război. Am avut un val mare de refugiați, probleme extrem de mari privind asigurarea aprovizionării cu energie electrică, avem rachete ruse care țintesc Ucraina traversând teritoriul țării noastre, rachete rusești care cad pe teritoriul țării noastre, am fost afectați de două pene mari de curent ca urmare a bombardării de către armata rusă a infrastructurii energetice ucrainene”  a menționat diplomatul.

Situația este în prezent calmă în Rep. Moldova, a dat asigurări Nicu Popescu, adăugând că autoritățile de la Chișinău trebuie însă să fie vigilente și pregătite pentru orice fel de amenințare.

El a amintit despre staționarea ilegală a trupelor ruse pe teritoriul Rep. Moldova, menționând că autoritățile de la Chișinău sunt în contact permanent cu administrația de  la Tiraspol pentru a menține pacea și stabilitatea în regiune și a convinge Rusia ca în mod pașnic să își retragă armata de pe teritoriul țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău