Nicu Popescu, întrevedere la Bruxelles cu directorul general pentru vecinătate și extindere al UE Gert-Jan Koopman

  • 18 Ianuarie 13:40
Nicu Popescu, întrevedere la Bruxelles cu directorul general pentru vecinătate și extindere al UE Gert-Jan Koopman

Vicepremierul Nicu Popescu, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut la Bruxelles o întrevedere cu directorul general pentru vecinătate și extindere al UE Gert-Jan Koopman cu care a  discutat despre pașii necesari pentru a demara negocierile, inclusiv începerea procesului de "screening", ce constă în evaluarea legislației naționale în raport cu acquis-ul UE.

În cadrul vizitei la Bruxelles, Nicu Popescu a făcut un schimb de opinii cu secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă Stefano Sannino,  privind aprofundarea în continuare a dialogului cu UE pe dimensiunea politică și de securitate. De asemenea ministrul moldovean de externe, a avut întâlniri cu Simon Mordue și Magdalena Grono, consilierii pentru politică externă ai Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit unei postări pe telegram, Nicu Popescu consideră că Republica Moldova a făcut pași enormi pentru a se  ancora ferm în spațiul european al democrației, păcii și securității, același ritm fiind necesar și în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău