Nicu Popescu: Implementarea acțiunilor propuse de Comisia Europeană atestă progrese

  • 04 Octombrie 18:37
Nicu Popescu: Implementarea acțiunilor propuse de Comisia Europeană atestă progrese

Implementarea Planului de acțiuni pentru implementarea celor nouă măsuri propuse de Comisia Europeană înregistrează un progres vizibil. În anumite cazuri se atestă o ușoară întârziere în realizarea acțiunilor, dar cele mai multe dintre ele sunt înfăptuite și doar se așteaptă publicarea acestora în Monitorul Oficial. Declarații în acest sens au fost făcute de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, transmite IPN.

„Aceasta este prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană după primirea statutului de țară candidată la UE. Ne aflăm aici pentru a revitaliza formatul comisiei și pentru a aranja procesele ce țin de Guvern, autorități și toți factorii responsabili care participă la negocieri. În această ordine de idei, trebuie să menționăm că o serie de acțiuni importante au fost făcute deja pe platforma prezidențială a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană”, a declarat premierul Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă al Guvernului.

„Un lucru este cert: de noi depinde viteza cu care ne vom mișca în implementarea tuturor punctelor și atingerea valorilor care ne-au motivat să depunem cererea de integrare europeană”, a mai spus șefa executivului.

Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte, printre care analiza implementării Planului de acțiuni propus de Comisia Europeană, confirmarea Agendei de asociere pentru 2021-2027, care urmează a fi adoptată în luna decembrie, și crearea a 35 de grupuri de lucru responsabile de ajustarea legislației naționale la cea europeană. Membrii comisiei au vorbit și despre progresul înregistrat de autorități în procesul de creștere a capacității instituțiilor, prin suplinirea cu personal responsabil de planificarea, elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice, astfel încât să corespundă standardelor UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
4,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău