Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, Belgia

  • 23 Martie 17:25
Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, Belgia

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, Regatul Belgiei, transmie MAEIE.

Ministrul de externe Nicu Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate. Dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova. 

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței țării noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. 

Ministrul de externe Nicu Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

Pentru informații actualizate din cadrul vizitei, invităm instituțiile mass-media să urmărească conturile oficiale ale ministrului  Nicu Popescu pe Telegram, Twitter și Facebook

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:5,66 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău