Nicu Popescu: Diplomația parlamentară contribuie la fortificarea relațiilor între Republica Moldova și Franța

  • 11 Noiembrie 2022 18:19
Nicu Popescu: Diplomația parlamentară contribuie la fortificarea relațiilor între Republica Moldova și Franța

Diplomația parlamentară este esențială pentru fortificarea legăturilor politico-diplomatice între Republica Moldova și Franța. Declarația în acest sens a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu după întrevederea cu membrii grupului de prietenie moldo-franceză din Senatul francez, Veronique Guillotin, președinta grupului și senatorul Bernard Fialaire, precum și cu Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale, transmite IPN.

În cadrul vizitei la Paris, vicepremierul s-a referit la determinarea autorităților pentru modernizarea europeană a țării, avansarea în procesul de reforme și intenția de a consolida dialogul foarte bun și strâns al țării noastre cu Franța și Uniunea Europeană.

Au fost abordate consecințele dramatice ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei și enormele prejudicii economice și sociale, pe care le resimte fiecare cetățean.

Nicu Popescu a informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic, menționând că este cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii – o criză în care resursele energetice sunt folosite pe post de arme. „Am pledat pentru susținerea consecventă, în continuare, din partea Franței pentru procesele democratice din țara noastră”, a conchis vicepremierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău