Nicu Popescu: Diplomația parlamentară contribuie la fortificarea relațiilor între Republica Moldova și Franța

  • 11 Noiembrie 18:19
Nicu Popescu: Diplomația parlamentară contribuie la fortificarea relațiilor între Republica Moldova și Franța

Diplomația parlamentară este esențială pentru fortificarea legăturilor politico-diplomatice între Republica Moldova și Franța. Declarația în acest sens a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu după întrevederea cu membrii grupului de prietenie moldo-franceză din Senatul francez, Veronique Guillotin, președinta grupului și senatorul Bernard Fialaire, precum și cu Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale, transmite IPN.

În cadrul vizitei la Paris, vicepremierul s-a referit la determinarea autorităților pentru modernizarea europeană a țării, avansarea în procesul de reforme și intenția de a consolida dialogul foarte bun și strâns al țării noastre cu Franța și Uniunea Europeană.

Au fost abordate consecințele dramatice ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei și enormele prejudicii economice și sociale, pe care le resimte fiecare cetățean.

Nicu Popescu a informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic, menționând că este cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii – o criză în care resursele energetice sunt folosite pe post de arme. „Am pledat pentru susținerea consecventă, în continuare, din partea Franței pentru procesele democratice din țara noastră”, a conchis vicepremierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,63
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
2
Sun
2
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău