Nicu Popescu despre vizita lui Macron la Chișinău: Un semnal puternic de sprijin

  • 14 Iunie 2022 08:27
Nicu Popescu despre vizita lui Macron la Chișinău: Un semnal puternic de sprijin

Vizita președintelui francez la Chișinău este un mesaj puternic de sprijin al aspirațiilor noastre europene. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, potrivit căruia relațiile dintre Chișinău și Paris sunt acum la cel mai înalt nivel de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Șeful diplomației mai spune că în data de 24 iunie Republica Moldova va primi un răspuns oficial din partea Uniunii Europene la cererea depusă de autorități pentru obținerea statutului de candidat la aderare, notează IPN.

Șeful diplomației a spus la ProTV că, pe 24 iunie, Republica Moldova va primi un răspuns oficial din partea Uniunii Europene la cererea depusă de autorități pentru obținerea statutului de candidat la aderare, notează IPN.

Nicu Popescu recunoaște că cele mai mari restanțe le înregistrăm la capitolul combaterea corupției și reforma justiției, însă și-a exprimat speranța că Uniunea Europeană ne va oferi o perspectivă clară de aderare.

„Ne așteptăm la semnale foarte pozitive din partea Uniunii Europene. Pe 17 iunie Comisia Europeană va face publice recomandările și viziunea sa privind modul în care urmează să evolueze relațiile cu Republica Moldova, statele membre UE vor discuta timp de câteva zile aceste recomandări și în 24 iunie vor veni cu o recomandare a întregii Uniuni Europene”. Ministrul de externe speră că R. Moldova va obține o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, ca la o etapă ulterioară să înceapă negocierile de aderare. Totodată, el a subliniat că Republica Moldova mai are de lucru înaintea începerii negocierilor de aderare.

Potrivit agendei anunțate de Palatul Elysée, în această seară președintele Franței, Emmanuel Macron, ajunge în România. Mâine va merge împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Tot mâine, Macron este așteptat și în Republica Moldova. Ulterior, liderul de la Paris va merge la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău