Nicu Popescu descrie relațiile cu România ca fiind extraordinare și dă asigurări că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi terminat la timp. Ce spune despre Uniunea Eurasiatică

  • 22 Octombrie 2019 15:28
Nicu Popescu descrie relațiile cu România ca fiind extraordinare și dă asigurări că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi terminat la timp. Ce spune despre Uniunea Eurasiatică

Ministrul de externe, Nicu Popescu, a dat asigurări că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi terminat la timp. Șeful diplomației de la Chișinău consideră că proiectul este esențial pentru securitatea energetică a R. Moldova. El a descris relația cu România ca fiind una extraordinară.

„Relațiile cu România sunt foarte bune. Statul Român contruiește un gazoduct pe teritoriul R. Moldova, care trebuie să fie gata până în luna februarie și va fi gata la timp datorită României. În fiecare zi sunt construiți câte 600 de metri. Mai avem alte 23 de proiecte finanțate de către România, dar așteptăm formarea guvernului ca să mergem mai departe” a declarat Nicu Popescu.

La fel, Nicu Popescu afirmă că R. Moldova nu-și va asuma niciun angajament față de Uniunea Eurasiatică și că nu există nicio înțelegere în interiorul partidelor aflate la guvernare referitor la modificarea vectorului de politică externă.

„Când vorbim de Uniunea Eurasiatică, trebuie să spune că nu aveam nici un angajament, aceasta este o continuitate a politicii externe a Republicii Moldova. Nu există nicio înțelegere între partidele majorității parlamentare, ca să schimbăm această politică. Am vorbit cu Lavrov, ministrul rus de externe. Noi avem probleme comerciale doar cu Rusia și încercă să le rezolvăm pe o platformă bilaterală”  a mai spus Popescu la sesiunea specială a forumului Parteneriatului Estic.

Menționăm că forumul Parteneriatului Estic se desfășoară la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău