Nicu Popescu anunță despre un plan de acțiuni în vederea implementării recomandărilor Comisiei Europene

  • 29 Iunie 2022 17:12
Nicu Popescu anunță despre un plan de acțiuni în vederea implementării recomandărilor Comisiei Europene

Autoritățile de la Chișinău elaborează un plan de acțiuni și măsuri în vederea implementării recomandărilor Comisiei Europene pentru a putea face posibilă începerea negocierilor de aderare la blocul comunitar. Despre aceasta a anunțat într-o conferință de presă, vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a spus că, după oferirea statului de țară candidată la aderarea la UE, Rep. Moldova i-a fost oferită o „perspectivă clară de aderare.”

„Rep. Moldova este văzută de UE nu din perspectiva unui actual sau viitor vecin, dar din perspectiva unui viitor membru al UE. Acest proiect de transformare a Rep. Moldova într-un stat membru al UE este un proiect comun al nostru și al fiecărui stat membru al UE. (...) Lucrăm asupra unui document, al unui plan de acțiuni intern prin care elaborăm și detaliem acele măsuri exacte care ne vor ajuta să îndeplinim recomandările Comisiei Europene. În urma unei evaluări a acestor măsuri se va decide dacă Rep. Moldova poate începe negocierile de aderare la UE. Acest lucru se va face la o etapă ulterioară.”, a declarat Nicu Popescu

Potrivit vicepremierului, autoritățile de la Chișinău deja au început realizarea recomandărilor Comisiei Europene. Nicu Popescu s-a referit inclusiv la adoptarea de către Guvern, în ședința de azi, a unor proiecte ce țin de sistemul de justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău