Nicu Popescu a vizitat Consulatul Republicii Moldova de la Odesa. „În perioada de război nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea”

  • 16 Septembrie 2022 18:18
Nicu Popescu a vizitat Consulatul Republicii Moldova de la Odesa. „În perioada de război nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea”

„La Odesa am vizitat Consulatul nostru care în perioada de război nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea”, a scris ministrul de Externe Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook.

„M-am întâlnit cu angajații instituției consulare pentru a discuta despre problemele cetățenilor și a echipei noastre de aici în condițiile agravării situației de securitate din cauza agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.
Sunt bucuros să anunț soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii, care timp îndelungat s-a aflat în suspans ca urmare a unor acțiuni ilegale ale fostelor guvernări.
 
Consulatul și terenul aferent aparțin statului, iar în cadrul vizitei am văzut rezultatele lucrărilor de reparație a sediului, prima etapă a cărora a fost finalizată recent.
 
Condiții mai bune pentru cetățeni este mesajul simplu pe care îl promovez în susținerea diasporei.
 
După crearea condițiilor mai bune la Milano, și acum aici la Odesa, vom îmbunătăți situația și în alte consulate ale țării noastre.
 
De asemenea, am vrut personal să transmit medalia „Meritul diplomatic” consulului țării noastre la Odesa, domnului Ion Ciornîi, pentru curajul de care a dat dovadă și loialitatea pentru serviciul în interesul cetățenilor în aceste circumstanțe dificile”, a scris ministrul Nicu Popescu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău