Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în nordul R. Moldova

  • 05 Aprilie 2023 08:39
Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în nordul R. Moldova

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a efectuat o vizită de lucru la Edineț și Bălți, transmite Biroul de presă al MAEIE.

La Bălți, vicepremierul Nicu Popescu a susținut o prelegere în fața studenților din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”, ocazie cu care le-a vorbit tinerilor despre parcursul european al țării noastre și despre progresele semnificative pe care le înregistrăm în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la acquis-ul comunitar.

„Le-am mulțumit tinerilor și profesorilor pentru întrebările interesante pe care mi le-au adresat și i-am încurajat să ni se alăture eforturilor de a aduce, împreună, Republica Moldova în marea familie europeană. Am fost impresionat de noul centru de inovare și transfer tehnologic NORTEK, finanțat de Guvernul Republicii Moldova împreună cu partenerii de dezvoltare - USAID, Suedia și Marea Britanie.

Tot la Bălți, m-am întâlnit cu echipa de jurnaliști de la portalul de știri Nord-news, cărora i-am oferit un interviu în care am discutat despre subiectele de actualitate de politică externă și aderare la UE.” – a spus oficialul moldovean.

La Edineț, ministrul Nicu Popescu a participat la inaugurarea sediului Asociației Obștești „Aripi de Viață” - o organizație non-profit care sprijină comunitatea locală.

„M-am bucurat că și organizațiile din afara capitalei accesează fondurile oferite de partenerii noștri strategici, inclusiv UE, SUA, Germania, Republica Cehă etc. În contextul războiului din țara vecină, am mulțumit asociației pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni, și în special femeilor cu copii.

Am reiterat că vom continua sa muncim în beneficiul cetățenilor iar, prin aderarea la UE, vom asigura pacea și securitatea în țara noastră”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău