Nicu Popescu a discutat la Berlin cu mai mulți oficiali germani despre prioritățile politicii externe a R.Moldova

  • 17 Septembrie 2019 16:30
Nicu Popescu a discutat la Berlin cu mai mulți oficiali germani despre prioritățile politicii externe a R.Moldova

Prioritățile politicii externe a Guvernului de la Chișinău, derularea procesului de reforme, progresul în dosarul transnistrean, creșterea circuitului comercial-economic precum și avansarea țării noastre pe calea integrării europene au fost printre subiectele discuțiilor de la Berlin ale ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, cu mai mulți oficiali germani din cadrul Biroului Președintelui Federal, Cancelariei Federale, Fundației Konrad Adenauer, dar și ale unei prezentări publice la Asociația Germană pentru Politică Externă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), șeful diplomației de la Chișinău a prezentat reformele demarate de actualul executiv, cu accent pe sectoarele-cheie: reforma justiției, consolidarea statului de drept, modernizarea infrastructurii, aprovizionarea cu resurse energetice a statului, toate acestea menite să ridice bunăstarea populației. În context a fost expusă intenția de a consolida relațiile bilaterale cu statele din regiune, respectând în același timp prioritatea de bază a politicii externe – implementarea dinamică a prevederilor Acordului de Asociere și avansarea în parcursul european.

Prezentarea publică de la Asociația Germană pentru Politică Externă a avut ca generic provocările și rezultatele Guvernului de la Chișinău în primele luni de activitate și rolul UE în procesul de reforme. La runda de întrebări / răspunsuri publicul prezent a avut ocazia de a se informa despre situația politică și social-economică din Republica Moldova.

În perioada 15-17 septembrie ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se află într-o vizită de lucru în Republica Federală Germania la invitația omologului său german Heiko Maas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,63
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,45 m/s
Fri
24
Sat
21
Sun
23
Mon
26
Tue
26

Curs oficial BNM 06 August 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1277 -0.0418
USD 17.8354 -0.0209
RON 4.2972 -0.0068
UAH 0.6619 -0.0012
RUB 0.2439 -0.0011
Arhivă Radio Chișinău