Nicu Popescu a discutat cu ministrul de externe al Egiptului despre situația cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza

  • 15 Octombrie 2023 10:00
Nicu Popescu a discutat cu ministrul de externe al Egiptului despre situația cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza

„Am avut o convorbire telefonică cu ministrul de Externe al Republicii Arabe Egipte, Sameh Hassan Shoukry, cu care am discutat despre situația cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza”, a transmis ministrul de externe, Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook.

 
„Am subliniat importanța coordonării eforturilor umanitare la nivel internațional pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni, prin punctul de trecere Rafah, de la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza.
 
Omologul meu m-a asigurat că se poartă negocieri continue cu toți cei implicați, și că atunci când circumstanțele o vor permite, reprezentantul nostru consular se va deplasa la Rafah pentru a ajuta cetățenii moldoveni să fie evacuați din Fâșia Gaza către Cairo, și ulterior spre Republica Moldova.
 
În acest sens, diplomații noștri au furnizat autorităților egiptene lista cetățenilor moldoveni din Fâșie care au solicitat evacuarea. Atunci când coridoarele de evacuare vor fi aprobate, autoritățile egiptene vor permite intrarea cetățenilor noștri. Am fost asigurat că absența vizei nu va constitui o problemă în timpul tranzitului pe teritoriul egiptean.
 
Echipele noastre diplomatice, în special Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel și Ambasada Republicii Moldova în Turcia, și prin cumul în Egipt, au conversații constante cu autoritățile țărilor de acreditare pentru a asista cetățenii care au nevoie de evacuare”, a scris Nicu Popescu.
 
Amintim că 50 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în Fâșia Gaza au cerut asistență și ajutor pentru evacuarea din zona de război
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău