Nicu Popescu a discutat cu ministra pentru Europa și afaceri externe a Franței, Catherine Colonna

  • 10 Iunie 2022 10:10
Nicu Popescu a discutat cu ministra pentru Europa și afaceri externe a Franței, Catherine Colonna

În contextul vizitei la Paris, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a discutat cu ministra pentru Europa și afaceri externe a Franței, Catherine Colonna.

Potrivit unui comunicat al ministerului de la Chișinău, Nicu Popescu și-a exprimat convingerea că dialogul bilateral și cooperarea sectorială moldo-franceză se vor concretiza, în continuare, în numeroase proiecte. În timpul apropiat, urmează să fie semnată Convenția pentru evitarea dublei impuneri. De asemenea, partea moldovenească discută cu cea franceză cu privire la conversiunea permiselor de conducere.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a consecințelor profunde asupra R. Moldova, șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru sprijinul politic și umanitar acordat de către Franța, inclusiv co-organizarea împreună cu Germania și România a conferinței donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova” și acordarea, în cadrul acesteia, a unui suport financiar în valoare de 126 milioane euro.

Nicu Popescu a spus că președinția franceză în cadrul Consiliului Uniunii Europene va rămâne una istorică pentru R. Moldova, fiind perioada când am depus cererea și am transmis chestionarul privind aderarea la UE. Acest demers reprezintă visul generației noastre, o aspirație pentru apartenența la un spațiu al păcii, stabilității și al familiei statelor democratice, a mai subliniat ministrul de Externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău