Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clément Beaune, în cadrul vizitei sale la Paris

  • 13 Noiembrie 2021 11:50
Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clément Beaune, în cadrul vizitei sale la Paris

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clément Beaune, în cadrul vizitei sale la Paris. Oficialii au discutat despre pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic care va fi desfășurat în luna decembrie a acestui an.

Pentru pregătirea acestui summit, Nicu Popescu a anunțat că va participa luni, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor Parteneriatului Estic.

„De asemenea, în contextul deținerii de către Franța de la 1 ianuarie 2022 a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, mi-am exprimat speranța semnării acordului de liberalizare a tarifelor de roaming cu statele din Parteneriatul Estic în beneficiul cetățenilor noștri.

A fost apreciată cooperarea cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare prin care ne propunem proiecte concrete pentru modernizarea țării noastre: interconexiunile electrice și eficiența energetică, irigarea și reîmpădurirea, alimentarea cu apă și sistemele de canalizare.

Partenerii francezi vor continua să ne împărtășească experiența și bunele practici în domeniul securității cibernetice, stârpirea corupției de nivel înalt, reforma justiției, transparentizarea sectorului public și în alte domenii.

Am efectuat cu domnul secretar de stat și un schimb de opinii cu privire la actualitatea regională și internațională”, a informat Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău