Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic

  • 13 Mai 17:06
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic

În marja reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor G7, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei.

Întrevederea a prilejuit discuții evoluțiile care vizează securitatea regională - în contextul agresiunii militare continue a Federației Ruse împotriva vecinilor noștri ucraineni – vicepremierul Nicu Popescu reafirmând cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, ministrul Nicu Popescu l-a informat pe omologul ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.

Vicepremierul a reiterat disponibilitatea țării noastre de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene, ambii exprimându-ne speranța pentru oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic.

Totodată, interlocutorii s-au referit la aspirațiile europene ale celor două țări, Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce constituie un pas important pe calea integrării în familia europeană, deziderat împărtășit de ambele popoarele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău