Nicu Popescu a avut o întrevedere cu miniștri de externe ai Irlandei, Simon Coveney și Lituaniei, Gabrielius Landsbergis

  • 15 Septembrie 2022 12:42
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu miniștri de externe ai Irlandei, Simon Coveney și Lituaniei, Gabrielius Landsbergis

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a găzduit la Chișinău vizita ministrului afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, și a ministrului afacerilor externe și apărării al Irlandei, Simon Coveney, care se aflau în țară în contextul vizitei comune la Odesa.

„Partenerii europeni, la fel ca și cetățenii noștri cred cu tărie în viitorul european al Moldovei și susțin cu fermitate procesul de modernizare și transformare realizat de autorități”. – a subliniat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a vorbit cu diplomații europeni despre determinarea Republicii Moldova să asigure agenda de reforme în domeniul justiției, luptei împotriva corupției și fortificarea capacității administrative.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru suportul Uniunii Europene, a Lituaniei și a Irlandei la fortificarea rezilienței Republicii Moldova care asigură rezistența la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv în sfera socială, economică, umanitară și energetică.

„Am salutat vizita reprezentanților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară de la Zaporizhzhia și susținem demilitarizarea acesteia. Am convenit împreună cu domnii miniștrii să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative împreună cu Lituania și Irlanda menite să consolideze procesul nostru de aderare la UE”. – a declarat ministrul Nicu Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău