Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană

  • 04 Octombrie 2023 16:54
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, ocazie cu care ministrul Nicu Popescu a purtat o discuție constructivă și detaliată cu privire la procesul de integrare europeană și perspectivele noastre în calitate de țară candidat, transmite MAEIE.

Oficialii au discutat despre lecțiile învățate de România în parcursul său european, precum și despre provocările și oportunitățile care se deschid în fața noastră, în special în ajunul raportului de extindere al UE, care va evalua și progresele înregistrate de țara noastră. A fost făcut un schimb de opinii cu privire la avansarea procesului de aderare, iar în acest sens, mizăm pe votul pozitiv al statelor membre UE pentru începerea negocierilor de aderare până la finalul acestui an.

„Îi mulțumesc domnului Vasile Pușcaș pentru discuție și pentru partajarea experienței sale valoroase. Amintesc că acum câteva săptămâni, zeci de funcționari publici au beneficiat de instruire în domeniul afacerilor europene în cadrul unui program creat și organizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Institutul Diplomatic Român, RoAid - Romanian Agency for International Development și domnul Pușcaș” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău