Nicu Popescu: „Republica Moldova se află într-o regiune cu foarte multe riscuri de securitate, de la sfârșitul anului 2021”

  • 14 Februarie 2023 16:17
Nicu Popescu: „Republica Moldova se află într-o regiune cu foarte multe riscuri de securitate, de la sfârșitul anului 2021”

Rep. Moldova se află într-o regiune cu foarte multe riscuri de securitate de la sfârșitul anului 2021, când partenerii externi au alertat asupra invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat astăzi într-o conferință de presă ministrul de externe în exercițiu Nicu Popescu solicitat să comenteze declarația președintei Maia Sandu despre planul Moscovei de a prelua puterea în Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Potrivit șefului diplomației de la Chișinău, autoritățile sunt pregătite pentru orice scenarii legate de riscurile menționate de șefa statului și tentativele de provocare a unor violențe pe teritoriul Rep. Moldova.     

„Ceea ce a anunțat ieri Maia Sandu este o situație pe care noi o monitorizăm foarte atent, dar totuși în același timp situația din Rep. Moldova este calmă. Autoritățile Rep. Moldova și instituțiile de forță își fac foarte bine lucrul. Au făcut față riscurilor pentru țara noastră foarte bine în ultimul an și în continuare vom face același lucru. Deci, nu există absolut nici un motiv de panică, dar cu toții știm că situația este complicată și instituțiile sunt foarte alerte. Din păcate aceasta este situația la zi cauzată de aceste acțiuni agresive a Federației Ruse în primul rând față de Ucraina, dar și cu repercusiuni directe asupra altor țări, inclusiv asupra Rep. Moldova”, a declarat Nicu Popescu.  

Amintim că președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a anunțat săptămâna trecută la Bruxelles, că serviciile de spionaj ale Kievului au interceptat documente ale Moscovei care arătau că Rusia are în plan să distrugă Rep. Moldova și că a informat-o și pe președinta Maia Sandu despre acest plan.

Serviciul de Informații și Securitate al Rep. Moldova a confirmat primirea informațiilor dezvăluite de președintele ucrainean. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău