Nicu Popescu: „Mulțumesc pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe același suport ferm”

  • 16 Mai 2023 19:53
Nicu Popescu: „Mulțumesc pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe același suport ferm”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu Wolfgang Sobotka, președintele Consiliului Național al Republicii Austria care efectuează o vizită de lucru la Chișinău, transmite MAEIE.

Este prima vizită a unui președinte de parlament al Austriei în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

„În contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, m-am referit la sprijinul acordat de țara noastră refugiaților ucraineni dar și la măsurile întreprinse de autoritățile naționale pentru contracararea acțiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii am discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, despre progresele semnificative pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Cu această ocazie, am mulțumit pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor. Am declarat că mizăm în continuare pe același suport ferm, inclusiv în lansarea negocierilor de aderare la UE.” – a spus ministrul Nicu Popescu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău