Nicu Popescu: „Mulțumesc pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe același suport ferm”

  • 16 Mai 19:53
Nicu Popescu: „Mulțumesc pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe același suport ferm”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu Wolfgang Sobotka, președintele Consiliului Național al Republicii Austria care efectuează o vizită de lucru la Chișinău, transmite MAEIE.

Este prima vizită a unui președinte de parlament al Austriei în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

„În contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, m-am referit la sprijinul acordat de țara noastră refugiaților ucraineni dar și la măsurile întreprinse de autoritățile naționale pentru contracararea acțiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii am discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, despre progresele semnificative pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Cu această ocazie, am mulțumit pentru sprijinul pe care Austria l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor. Am declarat că mizăm în continuare pe același suport ferm, inclusiv în lansarea negocierilor de aderare la UE.” – a spus ministrul Nicu Popescu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău