Nicolae Timofti în Parlament: Să ne desprindem de perioada prelungită de tranziție post sovietică

  • 13 Februarie 2014 15:03
Nicolae Timofti în Parlament: Să ne desprindem de perioada prelungită de tranziție post sovietică

Deputații s-au reunit joi, 13 februarie, în prima ședință a sesiunii de primăvară-vară, care se desfășoară în clădirea renovată a Parlamentului.

La ședința în plen au participat premierul Iurie Leancă și președintele Nicolae Timofti, care au susținut discursuri în fața parlamentarilor. Principalul obiectiv pentru anul 2104 îl reprezintă semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și organizarea alegerilor parlamentare, au subliniat oficialii. 

Anul 2014 trebuie să marcheze desprinderea noastră de perioada prelungită de tranziție post-sovietică și ancorarea în spațiul european, căruia îi aparținem din punct de vedere geografic, istoric și cultural, a declarat președintele Nicolae Timofti. El a subliniat că Republica Moldova trebuie să pună capăt oscilației între Est și Vest și că viitorul țării noastre este în cadrul Uniunii Europene.

Integrarea europeană este cel mai ambițios proiect pentru țară, care va aduce beneficii pentru Republica Moldova, a declarat în plenul Parlamentului și premierul Iurie Leancă. El a reiterat prioritățile guvernului – crearea locurilor de muncă, lupta cu corupția și integrarea europeană, dând asigurări că actualul cabinet de miniștri își va duce mandatul până la capăt. Iurie Leancă i-a acuzat pe deputații comuniști că ar încerca să divizeze Republicii Moldova și a declarat că PCRM este principalul obstacol în calea dezvoltării Republicii Moldova. Premierul și-a ținut discursul pe fondul huiduielilor deputaților comuniști.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a subliniat că procesul de integrare europeană nu trebuie să afecteze relațiile Republicii Moldova cu partenerii din est.

Igor Corman a mai anunțat că anul acest vor fi deschise 4 birouri parlamentare la Edineț, Leova, Orhei și Comrat, cu suportul Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău