Nicolae Timofti, președinte oficial al Republicii Moldova

  • 17 Iulie 2013 10:51
Nicolae Timofti, președinte oficial al Republicii Moldova

Nicolae Timofti este al patrulea președinte al Republicii Moldova. El are 64 de ani și s-a născut în satul Ciutulești, Florești, este căsătorit și are trei fii.

El a fost ales președinte, de Parlament, în urmă cu o săptămână, cu voturile a 62 de deputați. Cu acel prilej, Nicolae Timofti s-a referit și la planurile pe care le are ca președinte.

Moldova are, începând de astăzi, un președinte care cel puțin până acum nu a făcut politică și care susține că îl recomandă formația sa de magistrat, deși unii analiști consideră acest lucru mai mult un minus. A condus anterior Curtea de Apel și Asociația Judecătorilor din Moldova, numirea în funcția supremă găsindu-l în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii.

În discursul său din parlament, Nicolae Timofti a arătat că are planuri ambițioase și nu a omis nici una din prioritățile agendei publice interne și externe.

O țară mică precum Moldova este condamnată să facă o politică externă deșteaptă pentru că politica mare este apanajul țărilor mari, a susținut Nicolae Timofti de la tribuna legislativului. Cu toate acestea, președintele ales crede că Republica Moldova își poate consolida statuttul în regiune.

În ceea ce privește situația internă, Nicolae Timofti își propune demararea unui proces amplu de reformare a justiției și a Constituției, prosperitate pentru cetățenii Moldovei, dar și normalizarea relației cu opoziția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău