Nicolae Timofti: Constituția nu trebuie să devină un teren de lupte politice de conjunctură

  • 29 Iulie 2016 10:54
Nicolae Timofti: Constituția nu trebuie să devină un teren de lupte politice de conjunctură

Constituția nu trebuie să devină un teren de lupte politice de conjunctură, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la adoptarea Legii supreme.

Nicolae Timofti a făcut referire la dezbaterile pe marginea denumirii oficiale a limbii de stat în Republica Moldova și la faptul că există forțe politice care nu doresc să recunoască hotărârea Curții Constituționale din decembrie 2013, prin care a fost consfințită limba română ca limbă de stat.

De asemenea, președintele a menționat și faptul că alți actori politici își doresc schimbarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova, stipulat în Constituție.

”Constituția nu este ceva imuabil, ea trebuie să reflecte evoluțiile social-politice din societate, dar reformele constituționale trebuie să corespundă momentelor de maximă importanță din istoria statului modern Republica Moldova. Constituția trebuie să fie martorul transformărilor istorice în destinul unui popor, dar nu teren de competiție pentru interese politice de conjunctură”, a declarat președintele Timofti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău