Nicolae Negru: Expulzarea liderului unionist George Simion are conotație electorală. Este pe placul alegătorilor cu fața spre Est

  • 02 Octombrie 2018 14:30
Nicolae Negru: Expulzarea liderului unionist George Simion are conotație electorală. Este pe placul alegătorilor cu fața spre Est

Decizia de expulzare a liderului unionist George Simion, precum și zădărnicirea acțiunilor unioniste din ultima perioadă în R. Moldova, au conotație electorală, este de părere comentatorul politic Nicolae Negru.

El consideră că prin astfel de acțiuni nedemocratice și antieuropene actuala putere încearcă să atragă de partea sa un anumit segment de populație cu drept de vot, electoratul de stânga și proeuropenii anti-unioniști:

„Plahatniuc și Dodon se orintează spre un anumit segment electoral, iar unioniștii și pro europenii nu fac parte din acest segment și prin urmare, se aplică metode deloc democratice și deloc europene, pe placul unei anumite categorii de alegători cu fața spre Est sau cei care sunt pro europeni care nu privesc cu ochi buni unionismul. Deci, iată acestor două categorii, în cazul de față, li se cere atenția guvernării.” 

Pe de altă parte, observă publicistul, Guvernul de la Chișinău are grijă să nu supere autoritățile din România în contextul ajutorului financiar constant pe care Bucureștiul îl oferă R. Moldova. Astfel, noua interdicție impusă lui George Simion vine ca urmare a unei lipse de reacție fermă din partea  Bucureștiului la măsura similară impusă liderului unionist acum o lunp, mai crede Nicolae Negru.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău