Nicolae Negru: Există mai multe persoane tinere și active potrivite pentru funcția de responsabil de Reintegrare

  • 04 Ianuarie 2022 11:01
Nicolae Negru: Există mai multe persoane tinere și active potrivite pentru funcția de responsabil de Reintegrare

Analistul Nicolae Negru consideră că există mai multe persoane potrivite pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare. Într-un interviu pentru Radio Chișinău, Nicolae Negru a operat cu numele câtorva persoane, care, în opinia sa, sunt buni cunoscători ai problematicii transnistrene.

„Fostul ambasador la București, Mihai Gribincea, ar fi un bun responsabil pe problema transnistreană și e cunoscut pentru principialitatea sa”, a spus Negru.

În opinia lui Nicole Negru, un alt candidat potrivit ar fi Gheorghe Bălan, care a exercitat, anterior, funcția de vicepremier pentru Reintegrare, fiind o persoană foarte principială.

Nicolae Negru a mai spus că fostul ambasador la Moscova, Anatol Țăranu, și fostul ambasador în Austria, Victor Osipov, ar fi candidați potriviți pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Funcția de responsabil pentru Reintegrare în Guvernul Gavrilița a devenit vacantă după ce Vlad Kulminski a demisionat la începutul lunii noiembrie 2021. Recent, premierul Natalia Gavrilița a declarat că un nou vicepremier pentru Reintegrare ar urma să fie numit în cadrul primelor ședințe ale Guvernului din acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Mon
8
Tue
6
Wed
7
Thu
5
Fri
7
Arhivă Radio Chișinău