Nicolae Negru, despre platforma „Agenda comună” din care fac parte, Chicu, Ceban, Bătrîncea, Stepaniuc, Tkaciuk: Sunt niște lideri marginali

  • 20 Octombrie 2022 09:56
Nicolae Negru, despre platforma „Agenda comună” din care fac parte, Chicu, Ceban, Bătrîncea, Stepaniuc, Tkaciuk: Sunt niște lideri marginali

Reprezentanții a opt partide politice de opoziție din R. Moldova au anunțat marți, 11 octombrie, lansarea platformei „Agenda comună”. La eveniment au participat – primarul Chișinăului, Ion Ceban, liderii și deputații Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor – Vlad Batrîncea, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi, ex-prim-ministru al R. Moldova, Ion Chicu, reprezentanții PLDM – Tudor Deliu și Iulian David, reprezentanții „Congresului Civic” – Iurie Muntean, Mihail Poleanschi și Mark Tkaciuk, președintele Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc, liderul „Sperana-Nadejda”, Andrei Donica, transmite Radio Chișinău.

Rezolvarea crizei gazelor și crizei energetice, a problemei creșterii prețurilor și tarifelor, cum se poate de ripostat competent la atacul guvernării asupra drepturilor civile – toate aceste chestiuni se vor află în centrul atenției platformei „Agenda Comună”, menționează Partidului Socialiștilor într-un comunicat de presă. Aceștia și-au propus ca în fiecare zi de marți să se întrunească în ședință.

Pe 18 octombrie, noua platformă a rămas fără un membru. Niciun reprezentant al PLDM nu a venit la cea de-a doua reuniune a platformei. Anterior, unul dintre liderii PLDM, Tudor Deliu care a participat la ședința de constituire a „Agendei Comune” a declarat pentru Ziarul Național că a nimerit din întâmplare la acea reuniune și nu știa despre ce este vorba.

Negru: „Idei sunt multe, dar cine să le realizeze, este nevoie de politicieni capabili”

Nicoale Negru susține că noua platformă nu va avea sprijin electoral.

Sunt lideri marginali într-un fel, destul de activi, dar nu au sprijin electoral. Ei vor să se facă văzuți, remarcați dar au mai fost încercări de acest gen și nu am văzut deocamdată cu ce ar putea ei ademeni electoratul.

Mie mi se pare că este nevoie de forțe politice noi, și sondajele demonstrează acest lucru, de lideri noi. În acest caz liderii nu vor avea succes, deoarece au mai avut încercări fără izbândă.

Circulă ideea unui guvern de salvare națională. Probabil și ei sunt alimentați din acest izvor și se bagă în seamă.

Idei sunt multe, dar cine să le realizeze, este nevoie de politicieni capabili”, punctează expertul.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău