Nicolae Negru, despre lansarea blocului „Victoria” în frunte cu Ilan Șor, la Moscova: Faptul că s-au găsit atâtea persoane să se afișeze cu un criminal, cu un hoț, vorbește că li s-a plătit mulți bani

  • 22 Aprilie 11:44
Nicolae Negru, despre lansarea blocului „Victoria” în frunte cu Ilan Șor, la Moscova: Faptul că s-au găsit atâtea persoane să se afișeze cu un criminal, cu un hoț, vorbește că li s-a plătit mulți bani

Această acțiune a lui Șor denotă că Moscova a devenit un centru împotriva R. Moldova și anti integrare europeană, acolo fiind adunați toți mercenarii lui Șor,  comentează publicistul Nicolae Negru. Dacă forțele proeuropene de la Chișinău își vor menține unitatea, atunci Moscova nu va putea face nimic, deoarece toate sondajele de până acum demonstrează că numărul susținătorilor integrării europene  este mai mare decât al celor proruși, a comentat Nicolae Negru pentru Radio Chișinău.

„Faptul că s-au găsit atâtea persoane să se afișeze cu un criminal cu un hoț, vorbește că li s-a plătit mulți bani. Nu cred că un om onorabil, un cetățean onorabil  se va afișa sau va sta alături de un hoț, care de fapt trebuie să stea la închisoare, care este condamnat. Eu aș vedea aici nu semn de victorie, cum numesc ei, dar semn de viitoare înfrângere. Acești mercenari, mai cu seamă că acum sunt identificați cu toții, nu vor putea face mare lucru dacă instituțiile statului își vor îndeplini obligațiile, vor stăvili intrarea banilor murdari, vor opri coruperea alegătorilor. Din punctul meu de vedere sunt mai periculoși cei care acționează pe ascuns, există mulți agenți ai Federației Ruse aici în R. Moldova”, a afirmat Negru.

Mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat, duminică, la Moscova, blocul politic „Victorie/Pobeda”, care își propune să unească opoziția împotriva guvernării actuale și să schimbe orientarea pro-europeană a Republicii Moldova.

La evenimentul de constituire a blocului au participat lideri și membri ai partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului partid „Șor”, declarat neconstituțional. Președinte al blocului a devenit Ilan Șor, secretar al Consiliului național - Eugenia Guțul, secretar executiv - Marina Tauber.

Reprezentanții partidului de guvernământ au calificat acțiunea drept „trădare de țară”.

Citiți și: Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputaț au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău