Anatol Țăranu: „Rusia va trebui să plătească polițele pentru faptul că a insistat ca Dodon să preia tot controlul asupra Republicii Moldova”

  • 18 Noiembrie 2019 11:59
Anatol Țăranu: „Rusia va trebui să plătească polițele pentru faptul că a insistat ca Dodon să preia tot controlul asupra Republicii Moldova”

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi după o ședință comună cu șefa legislativului Zinaida Greceanîi și cu premierul Ion Chicu la reședința de stat că parlamentul și guvernul vor aproba un pachet social până la 20 decembrie. Un mecanism nou de colaborare între instituții, așa a numit Igor Dodon ceea ce analiștii politici consideră a fi preluarea controlului total asupra Republicii Moldova.

În fiecare săptămână, șeful statului va ieși în fața jurnaliștilor să anunțe ce au de gând să facă guvernul și parlamentul. Igor Dodon a făcut anunțul după o primă întrunire de acest fel după instalarea noului guvern.

Este vorba de instituții ale statului nostru, Republica Moldova, care trebuie să aibă permanent un dialog. Și vom aduce la cunoștința dumneavoastră săptămânal prin intermediul mass-media cele mai importante inițiative pe care dorim să le lansăm”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon este noul coordonator, spune editorialistul Nicolae Negru. Chiar dacă avea unele speranțe că Ion Chicu s-ar putea dovedi un prim-ministru cu caracter, acum a devenit clar că guvernul pe care îl conduce este unul marionetă, care va trebui să-i asigure un scor bun PSRM-ului, în eventualitatea unor alegeri anticipate, și lui Igor Dodon pentru prezidențialele de anul viitor, afirmă Nicolae Negru.

Puterea s-a mutat la Dodon, și executivă, și parlamentară. Desigur, toate ramurile puterii trebuie să conlucreze, dar ele sunt separate. El devine coordonatorul, funcție pe care o îndeplinea mai înainte Plahotniuc”, a menționat Nicolae Negru.

Relațiile cu occidentul vor avea de suferit, susține fostul ambasador al Rep. Moldova în Federația Rusă, Anatol Țăranu. Asistența financiară europeană nu va fi sistată imediat, totuși noul guvern își îndreaptă privirea spre Moscova, iar Rusia va avea grijă ca pachetul social al lui Igor Dodon să fie dus la bun sfârșit. Anatol Țăranu:

Rusia va trebui să plătească polițele pentru faptul că a insistat ca Dodon să preia tot controlul asupra Republicii Moldova, în contradicție cu împuternicirile reale și constituționale pe care le deține”, a precizat Anatol Țăranu

Analiștii politici consideră că guvernul Chicu nu este unul independent. Pentru că este în subordinea lui Igor Dodon, acesta se va subordona și Rusiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău