Nicolae Negru: „O biserică autentică acționează în spiritul religios și nu face declarații politice”

  • 15 Noiembrie 2023 12:42
Nicolae Negru: „O biserică autentică acționează în spiritul religios și nu face declarații politice”

„Eu cred că această chemare sau acest semnal a fost făcută în 1992, când a fost reînființată Mitropolia Basarabiei. Nu e neapărat să iasă patriarhul și să spună veniți la noi, ar fi un gest politic. O biserică autentică nu face declarații politice, nu face gesturi politice, acționează în spiritul propriu, cel religios,” a declarat editorialistul Nicolae Negru, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Semnalele respective au venit, chiar am înțeles nu demult că Mitropolia Basarabiei sau chiar preoții care aparțin Mitropoliei Basarabiei vor fi susținuți financiar, cu o sumă modestă de către Guvernul României. Nu e neapărat să iasă patriarhul și să spună veniți la noi, ar fi un gest politic. O biserică autentică nu face declarații politice, nu face gesturi politice, acționează în spiritul propriu, cel religios,” a spus Nicolae Negru, relatează sursa citată.

Nicolae Negru, crede că nu va fi o asemenea declarație, o asemenea chemare din partea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, privind aderarea preoților la Mitropolia Basarabiei.

„Asta într-un fel va fi o declarație politică și ar putea declanșa niște reacții. Toată această situația ar evolua pe altă pistă și nu pe cea religioasă, dar ar evalua pe o pistă geopolitică. În scrisoarea Mitropolitului Vladimir există această pistă, despre inevitabila unire, despre existența unei înțelegeri între puterile mari ale lumii ca să înfăptuiască unirea Republicii Moldova cu România. Ne-am bucura dacă ar exista o asemenea intenție, dar eu cred că până la urmă cetățenii din Republica Moldova, liderii noștri politici, cetățenii din România, românii de fapt din acest spațiu, ei vor decide cum își organizează în continuare conviețuirea, aflarea lor în acest spațiu. Nu cred că e nevoie de prea multe vorbe, fiindcă lucrurile esențiale se înțeleg de la sine,” a punctat Nicolae Negru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău