Nicolae Luca | În R. Moldova există o singură școală de somelieri acreditată oficial

  • 29 Octombrie 2018 11:14
Nicolae Luca | În R. Moldova există o singură școală de somelieri acreditată oficial

În Republica Moldova există o singură școală de somelieri acreditată oficial care pregătește cadre în acest domeniu, a declarat directorul acestei școli, Nicolae Luca, în cadrul emisiunii RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

El a menționat că durata cursurilor la această școală este de cinci săptămâni, iar prețul studiilor în prezent e de aproximativ 4 000 de lei. Nicolae Luca a precizat că la aceste cursuri se studiază nu doar somelierie propriu-zis, ci și alte discipline conexe. 

”Avem 13 module. Dacă e să vorbim la general, avem modului somelierie, modulul viticultură-vinificație și modulul gastronomie și servicii. Iată aceste părțile componente ale programului de studiu al școlii de somelieri. În cadrul somelieriei se studiază ceea ce ține de profesia de somelier, de funcțiile de somelier ș.a. În cadrul vinificației și viticulturii – ceea ce ține de producerea vinului, începând cu strugurii și terminând cu vinul; și bineînțeles gastronomia națională, cea internațională, metodele de servire a bucatelor și, ce e mai important pentru un somelier, asocierea bucatelor cu vinul”, menționează Nicolae Luca, directorul școlii de somelieri din R. Moldova.   

Puteți asculta emisiunea RadioVinoteca aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău