Nicolae Furtună și-a anunțat demisia

  • 08 Septembrie 2020 13:54
Nicolae Furtună și-a anunțat demisia

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut în timpul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu, potrivit unui comunicat de la Guvern.

În perioada următoare interimatul funcției de director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc. Prim-ministrul l-a convocat pe Nicolae Furtună după declarațiile făcute de acesta despre persoanele decedate de COVID-19. Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei. 

Demisia lui Nicolae Furtună a survenit după ce a declarat ieri la TVR Moldova că persoanele care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 „erau o povară pentru ei și cei din jur”. Mai mulți politicieni și foști miniștri ai sănătății i-au cerut demisia. Nicolae Furtună a prezentat dimineață scuze publice într-un briefing, spunând că a fost înțeles greșit, iar cuvântul „povară” ar fi fost folosit în sens medical. Ulterior, Igor Dodon i-a cerut demisia, spunând că scuzele ar fi insuficiente.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău