Nicolae Eșanu îi răspunde lui Dinu Plîngău care a criticat desemnarea acestuia și a lui Vladimir Grosu la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentulu

  • 25 Iulie 2019 14:25
Nicolae Eșanu îi răspunde lui Dinu Plîngău care a criticat desemnarea acestuia și a lui Vladimir Grosu la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentulu

Depă ce deputatul Dinu Plîngău, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, își exprimă dezacordul, într-o opinie separată, privind desemnarea lui Vladimir Grosu și a lui Nicolae Eșanu drept candidați la funcția de judecători ai Curții Constituționale (CC), secretarul de stat al Ministerului Justiției a venit cu o reacție.

Astfel, Nicolae Eșanu susține la referitor la afirmațiile lui Dinu Plîngău că la baza selectării candidaților a stat profesionalismul, nu și integritatea și meritocrația, că este o acuzație gravă, „care ar putea compromite procesul de restabilire a încrederii în Curtea Constițională.

„Această problemă nu poate ramâne nerezolvată și de acea îl invit pe dumnealui, sau pe oricare alt membru al Comisiei juridice, numiri si imunitati, să inițieze testarea integrității mele, în orice format pe care o să-l aleagă, inclusiv transmisiunea în direct la orice post de televiziune, cu invitarea oricaror persoane și folosirea oricăror metode sau instrumente. Dacă dorește, poate apela și la testarea la poligraf. Promit, că dacă se constată că nu sunt o persoană integră, îmi retrag candidatura”, a afirmat Eșanu. 

Menționăm că membrii Comisiei juridice, numiri și imunități i-au selectat pe Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu după ce au examinat dosarele a 15 candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău