Nicolae Eșanu este consilierul prim-ministrului Chicu în domeniul dreptului

  • 18 Noiembrie 2019 16:35
Nicolae Eșanu este consilierul prim-ministrului Chicu în domeniul dreptului

Premierul Ion Chicu a semnat dispoziția de numire a lui Nicolae Eșanu în funcția de consilier în domeniul dreptului în Cabinetul Prim-ministrului.

În ultimii doi ani a fost acesta a fost secretar de stat la Ministerul Justiției, iar anterior, timp de aproape 10 ani a fost viceministru în cadrul aceluiași minister.

Nicolae Eșanu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul dreptului. Din 2005 este reprezentantul Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, fiind membru, iar din 2017, membru supleant al Comisiei.

Nicolae Eșanu a demisionat din funcția de secretar de stat în august 2019, la două săptămâni după ce a fost desemnat de Parlament unul dintre câștigătorii concursului pentru două fotolii de judecător la Curtea Constituțională. Deși a fost selectat de Parlament pentru a deveni judecător constituțional, locul acestuia a fost luat de un alt candidat.

Nicolae Eșanu se regăsește și printre membrii consiliului de experți privind reforma sistemului justiției de pe lângă președintele Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău