Nicolae Ciucă | Republica Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României

  • 01 Martie 16:08
Nicolae Ciucă | Republica Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României

Republica Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României, a spus președintelui Senatului român, Nicolae Ciucă, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

 
„Ultimii ani au fost plini de provocări, dar noi am reușit să mergem înainte, să avansăm pe agenda de reforme, datorită dialogului dinamic dintre țările noastre pe toate domeniile, în mod special interparlamentar. Experiența României în procesul de aderare la Uniunea Europeană este valoroasă pentru noi și colegii parlamentari români ne ajută deja cu expertiză în aproximarea legislației naționale.
 
De asemenea, un rol important în promovarea Republicii Moldova o au europarlamentarii români și m-am bucurat să-i revăd pe unii dintre ei la Parlament, pe Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan.
 
Suntem în plin proces de a avansa pe domenii importante de infrastructură, precum ar fi cooperarea energetică prin realizarea proiectului ce prevede construcția liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 400 kV Suceava Bălți. De asemenea, urmează în anii următori să construim alte patru poduri rutiere peste Prut. Toate aceste proiecte de infrastructură au drept scop să îmbunătățim viața cetățenilor de pe ambele maluri.
 
România rămâne a fi și cel mai important partener comercial, în context, mi-am exprimat repetat recunoștința pentru organizarea celui de-al doilea Forum Economic sub auspiciul Casei Regale Române care a întrunit peste 300 de companii străine. Sperăm că în urma a asemenea evenimente comune, reușim să încurajăm cât mai mulți investitori străini să vină în Republica Moldova. Am vorbit și despre situația din regiune și am convenit că prin eforturi comune vom face tot posibilul ca să păstrăm pacea și stabilitatea”, a scris Igor Grosu pe pagina sa Facebook.
 

Nicolae Ciucă | Republica Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău