Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Mondială a Refugiatului: România a dat dovadă de solidaritate față de refugiații ucraineni

  • 20 Iunie 11:37
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Mondială a Refugiatului: România a dat dovadă de solidaritate față de refugiații ucraineni

„România a dat dovadă de solidaritate față de refugiații ucraineni și va continua să le asigure condiții pentru integrarea socială și economică în țara noastră”, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-un prilejuit de ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului.

„„Ziua de 20 iunie este consacrată în fiecare an conștientizării dramelor prin care trec zeci de milioane de oameni din lume, strămutați sau nevoiți să-și părăsească țările de origine din cauza războaielor sau persecutați din motive etnice, politice sau de altă natură. Este regretabil că numărul persoanelor aflate în astfel de situații a crescut constant în ultimul deceniu, iar acum vedem din nou cum acest fenomen este amplificat de agresiunea rusă în Ucraina. În cele aproape patru luni de când a fost declanșat acest conflict, România alături de alte țări din regiune și din întreaga Europă și-au deschis granițele pentru refugiații din Ucraina, dând dovadă de solidaritate față de acești oameni, ale căror vieți au fost complet date peste cap de război”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Premierul reamintește că peste un milion de ucraineni au venit în România pentru a se refugia din calea pericolelor, iar dintre aceștia, peste 80.000 au ales „protecția și siguranța oferite de România”.

„În marea lor majoritate femei, copii, bătrâni sau bolnavi au plecat de la casele lor sub amenințarea bombardamentelor și asalturilor sângeroase care au distrus localități întregi din Ucraina. În fața acestei drame, românii au dovedit cu prisosință că sunt sensibili la suferințele celor care ne cer ajutorul și le mulțumesc încă o dată tuturor celor care s-au alăturat eforturilor guvernamentale de sprijin pentru refugiații din Ucraina, împreună cu instituțiile europene și internaționale. Acestor oameni, pentru care viața a devenit o adevărată fugă contracronometru din calea războiului, vom continua să le asigurăm condiții pentru integrarea socială și economică în România”, a spus Ciucă.

Șeful Executivului le-a transmis tuturor celor aflați în situația de a fi refugiat „o viață cât mai curând liniștită și pace!”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
27,24
Nori împrăștiați
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
29
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău