Nicolae Ciucă, la summitul Platformei „Crimeea”: Viitorul Ucrainei, R. Moldova și Georgiei în structurile europene, unica soluție pentru libertate și democrație

  • 25 Octombrie 2023 08:58
Nicolae Ciucă, la summitul Platformei „Crimeea”: Viitorul Ucrainei, R. Moldova și Georgiei în structurile europene, unica soluție pentru libertate și democrație

Președintele Senatului român, Nicolae Ciucă, a reprezentat marți România la cel de-al doilea summit parlamentar al Platformei Internaționale „Crimeea”, organizat la Praga, unde a fost adoptată o declarație comună de susținere a Ucrainei și de sprijinire a țării în lupta pentru eliberarea întregului său teritoriu de sub ocupația rusă, trasmite caleaeuropeana.ro.

Larga prezență internațională și pozițiile oficiale exprimate la acest summit sunt un indicator al continuității unității lumii libere în fața agresiunii Moscovei”, a transmis Ciucă.

În alocuțiunea sa, înaltul demnitar român a apreciat întărirea prezenței NATO pe Flancul Estic și creșterea importanței regiunii Mării Negre în strategiile marilor puteri.

Am arătat rolul esențial pe care România îl are ca pilon de securitate în această zonă, fiind una dintre țările care sprijină Ucraina pe multiple planuri. Încă din prima zi a invaziei ruse, țara noastră a susținut integritatea teritorială a Ucrainei, a facilitat exporturile de cereale și a găzduit refugiații dislocați de tăvălugul războiului”, a mai precizat liderul PNL.

Președintele Senatului a indicat că România va continua să susțină „viitorul Ucrainei în structurile europene și euro-atlantice, acesta fiind – pentru țara vecină, dar și pentru Republica Moldova și Georgia – unica soluție pe termen lung pentru libertate, democrație și bunăstare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău