Nicolae Ciucă, la sediul NATO: Republica Moldova, Georgia, Ucraina au nevoie de susținere. România va contribui la fondurile voluntare ale NATO

  • 26 Octombrie 2022 17:37
Nicolae Ciucă, la sediul NATO: Republica Moldova, Georgia, Ucraina au nevoie de susținere. România va contribui la fondurile voluntare ale NATO

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, miercuri, la Bruxelles, necesitatea sprijinului și asistenței pentru Ucraina, menționând și că Republica Moldova și Georgia, partenerii cei mai vulnerabili, au nevoie de susținere, iar decizia României este de a contribui financiar la Fondurile Voluntare ale NATO dedicate acestor state.

Ciucă a afirmat, într-o declarație comună cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, "miza continuării sprijinului și asistenței pentru Ucraina, reiterând sprijinul pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei, asumat încă din 2008, la Summitul de la București, transmite Agerpres.

"Am accentuat că Republica Moldova și Georgia, partenerii noștri cei mai vulnerabili ca efect al războiului Rusiei contra Ucrainei, au nevoie de susținerea noastră. În acest sens, am prezentat decizia României de a contribui financiar la Fondurile Voluntare NATO dedicate acestor state, cu 1.300.000 dolari (400.000 dolari pentru Ucraina, 600.000 dolari pentru Republica Moldova, 300.000 dolari pentru Georgia). Toate aceste contribuții reprezintă o reflectare practică a importanței speciale acordate de România, în mod constant, politicii NATO de parteneriate", a declarat premierul la sediul NATO.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri și joi, o vizită oficială la Bruxelles. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău