Nicolae Ciucă, după întrevederea cu Igor Grosu: România va sprijini în continuare cu expertiză juridică Rep. Moldova în vederea adoptării și implementării standardelor europene

  • 21 Iunie 2023 13:43
Nicolae Ciucă, după întrevederea cu Igor Grosu: România va sprijini în continuare cu expertiză juridică Rep. Moldova în vederea adoptării și implementării standardelor europene

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. se află la Chișinău într-o vizită oficială, având o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Nicolae Ciucă a declarat că vizita la Chișinău a premierului și a președintelui Senatului din noua conducere a României reprezintă un semnal puternic de susținere din partea autorităților de la București a parcursului de integrare europeană a R.Moldova, transmite Radio Chișinău.

Aflat la Chișinău împreună cu premierul României, Nicolae Ciucă a mai menționat că cei doi oficiali au ales ca primă destinație externă Rep. Moldova, în semn de solidaritate și continuare a susținerii pe care Bucureștiul o acordă Rep. Moldova în procesul de integrare europeană.

Sporirea sprijinului în domeniul interconectării energetice între cele două maluri de Prut, în domeniul infrastructurii și cel economic  sunt câteva dintre subiectele abordate în discuțiile pe care Nicolae Ciucă le-a avut cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu. Oficialul de la București a vorbit despre facilitarea pe care autoritățile din România o oferă investitorilor pentru a se putea extinde în Rep. Moldova. Nicolae Ciucă.

”Prin această vizită transmitem mesajul de continuitate și asigurare a coerenței sprijinului României Rep. Moldova  în procesul de aderare la UE. În perioada următoare vom discuta să asigurăm garanții investitorilor deja prezenți în România pentru o extensie în România. este nevoie de această creștere economică a Rep. Moldova pentru putea  să se alinieze în toate demersurile tehnice pe care deja le-a făcut în procesul de aderare”, a spus Nicolae Ciucă.

54 de miliarde de euro este sprijinul oferit României după aderarea la UE, iar agricultorii din România beneficiază de un sprijin anual de peste 2,9 miliarde de euro, a menționat președintele Senatului, referindu-se la beneficiile integrării.

El a reafirmat că România va sprijini în continuare cu expertiză juridică Rep. Moldova în vederea adoptării și implementării standardelor europene.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu,  a apreciat susținerea necondiționată oferită de România, pe care a numit-o cel mai puternic avocat în procesul de aderare al Rep. Moldova. Igor Grosu

”Sunt sigur că împreună vom realiza lucruri frumoase și o să vină foarte curând momentul când cele două state românești se vor regăsi în Uniunea Europeană. Urmărind dinamica din regiune, peste câteva zile vom aniversa un an de la obținerea statutului de țară candidată, lucru care acum doi ani erau sceptici. Cu efrot comun, cu susținerea necondiționată a României care este cel mai mare avocat pe agenda noastră europeană, vom obține și acest obiectiv”, a afirmat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a trecut în revistă și buna colaborare la nivel de instituții între cele două maluri de Prut, apreciind rezultatele conlucrării între comisiile parlamentare de la București și Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău