Niciun semn de retragere a forțele ucrainene din Bahmut, afirmă șeful mercenarilor Wagner: „Luptă până la ultimul”

  • 05 Februarie 14:45
Niciun semn de retragere a forțele ucrainene din Bahmut, afirmă șeful mercenarilor Wagner: „Luptă până la ultimul”

Forțele armate ucrainene nu dau semne de retragere în apărarea fermă a orașului Bahmut din estul țării, a declarat duminică Evgheni Prigojin, șeful grupului militar privat rus Wagner, relatează CNN.

„AFU (Forțele Armate Ucrainene) nu se retrag nicăieri. AFU luptă până la ultimul”, a declarat serviciul de presă al oligarhului pe Telegram. Afirmațiile au venit ca răspuns la informațiile din presă potrivit cărora forțele ucrainene se retrag din zonele de nord ale orașului, scrie G4Media.

Prigojin a declarat că în nordul orașului Bahmut, unde luptătorii Wagner au fost puternic implicați în lupte brutale timp de luni de zile împotriva apărătorilor ucraineni, au avut loc „lupte aprige pentru fiecare stradă, fiecare casă, fiecare scară”.

„Desigur, este frumos că mass-media dorește ca forțele armate să se retragă, dar acest lucru nu se întâmplă în cartierele din nord, sau în sud, sau în est”, a adăugat el.

Un soldat ucrainean a comparat luptele cu Wagner cu scene dintr-un „film cu zombie”, cu mercenari ai grupării care vin în valuri repetate. Luna trecută, un fost comandant Wagner a dezertat, fugind în Norvegia pentru a cere azil, povestind despre brutalitatea grupului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău