Niciun focar de COVID-19 în Marea Britanie după marile evenimente-pilot din aprilie și mai

  • 26 Iunie 2021 19:29
Niciun focar de COVID-19 în Marea Britanie după marile evenimente-pilot din aprilie și mai

Doar 28 de persoane dintre cele 58.000 care au participat la reuniunile de masă organizate în lunile aprilie și mai în Marea Britanie în cadrul unor evenimente-pilot au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat vineri seară Guvernul de la Londra, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pentru a putea să autorizeze din nou în vara acestui an evenimente de masă, guvernul condus de Boris Johnson a permis organizarea în primăvara acestui an a nouă mari evenimente cu măsuri anti-COVID-19 relaxate. Printre acestea s-au aflat meciuri de fotbal pe stadionul Wembley, gala Brit Awards la O2 Arena din Londra, finala cupei mondiale de biliard și mai multe evenimente la Liverpool - inclusiv o petrecere rave.

Toți participanții au trebuit să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 24 de ore înaintea acelor evenimente, iar unele dintre ele nu impuneau nici norme de distanțare socială, nici obligativitatea de purtare a măștii sanitare.

"Niciun focar important nu a fost identificat de echipele de sănătate publică și de sistemele lor de monitorizare pentru niciunul dintre evenimente", a anunțat Guvernul britanic.

Dintre persoanele testate pozitiv, 11 au fost identificate drept "potențial" infectate în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce alte 17 ar fi fost infectate în timpul unui eveniment sau într-o perioadă apropiată de acesta.

Guvernul britanic a subliniat totuși că acele evenimente-pilot organizate în aprilie și mai au avut loc într-o perioadă în care prevalența COVID-19 era "slabă" și că nu toți participanții s-au supus apoi unor teste PCR, așa cum le-au cerut autoritățile.

De atunci, numărul infectărilor a reînceput să crească în Marea Britanie, fenomenul fiind alimentat de varianta Delta a noului coronavirus, detectată inițial în India și care este mult mai contagioasă.

O a doua fază a acestor teste se desfășoară în luna iunie și include meciuri de la EURO 2020 pe stadionul Wembley și cursa de cai Royal Ascott. Rezultatele acestor evenimente-pilot nu sunt deocamdată cunoscute.

Mai multe personalități britanice din industria spectacolelor, inclusiv muzicianul Peter Gabriel și compozitorul Andrew Lloyw Webber, s-au declarat frustrate din cauza restricțiilor anti-COVID-19 prelungite și au demarat joi o acțiune în justiție pentru a forța Guvernul de la Londra să facă publice rezultatele furnizate de programul evenimentelor-pilot organizate cu spectatori. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău