Niciun dosar nu a fost depus la concursul pentru funcția de procuror general. Dumitru Robu a declarat că nu va candida

  • 29 August 2019 13:38
Niciun dosar nu a fost depus la concursul pentru funcția de procuror general. Dumitru Robu a declarat că nu va candida

Niciun dosar nu a fost înregistrat deocamdată în concursul pentru funcția de procuror, lansat de către Consiliul Superior al Procurorilor pe 9 august. Solicitat de jurnaliști, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că nu-și va înainta candidatura, transmite IPN.

„Cunoașteți foarte bine prevederile legale, care nu-mi permit, ca membru al Consiliului”, a declarat Dumitru Robu după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, joi, 29 august.

Subiectul concursului a fost discutat și la ședința CSP. Membrii Consiliului au decis să înainteze un demers către comisia specializată a Ministerului Sănătății pentru a face anumite clarificări cu privire la valabilitatea certificatului medical care trebuie să se regăsească în dosar. Angela Motuzoc, președinta CSP, a declarat pentru presă că ultima zi pentru depunerea dosarelor este 10 septembrie. În cazul în care nu va fi înregistrat niciun candidat, perioada de depunere a actelor va fi prelungită.

Funcția de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, la 11 iulie. Cu două zile mai devreme, Parlamentul a constatat neîntrunirea condițiilor de numire a acestuia în funcție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău