Niciun deputat socialist nu a solicitat renunțarea la cetățenia română, deși unul dintre ei declara recent că a depus o cerere în acest sens

  • 13 Februarie 2019 12:06
Niciun deputat socialist nu a solicitat renunțarea la cetățenia română, deși unul dintre ei declara recent că a depus o cerere în acest sens

Șase deputați ai PSRM dețin cetățenia română și, în ciuda declarațiilor anterioare, nu s-au dezis de aceasta și nici nu au făcut vreun demers în acest sens. Cei șase sunt Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, scrie deschide.md.

Sursa citată s-a adresat către Autoritatea Națională pentru Cetățenie de la București, pentru a afla dacă vreunul dintre socialiștii a făcut vreun demers pentru a nu mai fi cetățeni ai statului român. Răspunsul parvenit de la ANC a relevat faptul că niciunul dintre cei 6 socialiști care au cetățenia română nu a depus cerere de renunțare la aceasta.

Nici Adrian Lebedinschi nu vrea să renunțe la cetățenia română. La dezbaterile electorale din data de 5 februarie, socialistul a afirmat că „renunțarea la cetățenia română presupune o procedură foarte complicată”. Acest lucru a fost însă contrazis anterior de Traian Băsescu, fostul președinte al României, care a precizat că „să renunți la cetățenia română, este suficientă o cerere. E mai complicat să o obții, dar să renunți la ea e o simplă cerere”.

Amintim că în campania electorală pentru parlamentarele din luna noiembrie 2014, dar și după alegeri, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, actualul șef al statului, a declarat de mai multe ori că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău