Niciun deces asociat noii variante Omicron nu a fost raportat până acum, potrivit OMS

  • 03 Decembrie 2021 14:24
Niciun deces asociat noii variante Omicron nu a fost raportat până acum, potrivit OMS

Organizația Mondială a Sănătății nu are până la această oră informații despre un eventual deces asociat noii variante Omicron care provoacă COVID-19, a declarat vineri la Geneva un purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron", a declarat Christian Lindmeier, la conferința de presă săptămânală a OMS de la Geneva.

Având în vedere că multe țări fac teste pentru a detecta noua variantă, vom avea "mai multe cazuri, mai multe informații, precum și - sper să nu fie cazul - decese", a precizat el.

Noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată inițial în Africa de Sud, însă de când autoritățile sanitare sud-africane au alertat OMS despre primul caz la 24 noiembrie, infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de țări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunț despre această variantă.

Deși în afara Africii de Sud, primele infectări au fost raportate la persoane care au călătorit în regiune, primele cazuri cu transmitere locală au apărut deja în Statele Unite sau în Australia.

Potrivit OMS, există o posibilitate "ridicată" ca Omicron să se răspândească la nivel global, deși rămân în continuare semne de întrebare legate de contagiozitate, eficacitatea actualelor vaccinuri, sau gravitatea simptomelor bolii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,71
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:12,52 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău