Nicio țară din NATO nu dorește continuarea prezenței militare în Afganistan, susține premierul britanic

  • 18 August 2021 13:58
Nicio țară din NATO nu dorește continuarea prezenței militare în Afganistan, susține premierul britanic

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că este "o iluzie" să se creadă că vreo națiune membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ar vrea să reînceapă acțiunea militară în Afganistan după ce talibanii au preluat acolo puterea, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"În opinia mea, este o iluzie să se creadă că vreunul dintre partenerii noștri dorește continuarea prezenței militare sau o soluție militară impusă de NATO în Afganistan", a declarat Johnson în timpul unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

"Această idee s-a sfârșit odată cu încheierea misiunii de luptă în 2014 și eu nu cred că desfășurarea a zeci de mii de militari britanici care să lupte împotriva talibanilor constituie o opțiune", a spus premierul britanic.

În fața degradării situației din Afganistan, guvernul lui Boris Johnson a criticat deschis decizia americană de retragere a trupelor din Afganistan, care a condus la plecarea forței NATO, din care făceau parte și britanicii. El a exclus în schimb orice intervenție militară în această țară.

Luni, ministrul britanic de externe Ben Wallace a calificat revenirea la putere a talibanilor în Afganistan drept "un eșec al comunității internaționale". Cu toate acestea, el a asigurat că angajamentul britanic în Afganistan, care a costat viața a 457 soldați britanici în cei 20 de ani de misiune, "nu a fost degeaba".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău