Newsroom, centru media de ultimă generație, finanțat de DRRM și inaugurat la Universitatea de Stat din Moldova

  • 16 Noiembrie 2022 09:11
Newsroom, centru media de ultimă generație, finanțat de DRRM și inaugurat la Universitatea de Stat din Moldova

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJSC) din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) au un centru media modern – Newsroom, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în valoare de aproximativ 39 000 de euro, se arată într-un comunicat al DRRM.

Centrul Newsroom a fost inaugurat luni, 14 noiembrie, în prezența secretatului de Stat al DRRM Adrian Dupu, a rectorului USM, Igor Șarov, a decanei FJSC, Victoria Bulicanu, precum și a studenților și cadrelor didactice de la facultate.

Noul centru a fost dotat cu stații video și audio, cu soft-uri de editare audio și video, care vor contribui la îmbunătățirea calității procesului de predare a disciplinelor Jurnalism TV, Jurnalism radio și New media, în vederea adaptării viitorilor profesioniști în domeniul jurnalismului la cerințele reprezentanților pieței muncii, care dețin în redacții echipamente și soft-uri asemănătoare.

Pe lângă echipamente de ultimă generație, spațiul de Newsroom a fost dotat și cu mobilier, pentru asigurarea unor bune condiții de desfășurare a procesului didactic.

În cadrul evenimentului de inaugurare, studenții și-au demonstrat abilitățile practice și au realizat un interviu cu secretarul de Stat Adrian Dupu și cu rectorul USM, Igor Șarov.

Proiectul de amenajare și dotare cu echipament tehnic a unui spațiu Newsroom reprezintă continuarea unui demers inițiat în anul 2021 în parteneriat DRRM-USM pentru amenajarea laboratorului - studioul de televiziune al FJȘC, Unda Liberă TV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău