News Corp va înceta tipărirea a peste o sută de ziare în Australia

  • 28 Mai 10:17
News Corp va înceta tipărirea a peste o sută de ziare în Australia

Grupul australian News Corp, condus de magnatul Rupert Murdoch, a anunțat joi că va înceta tipărirea a peste 100 de titluri din presa locală și regională din Australia din cauza unei prăbușiri a veniturilor din publicitate, agravate de pandemia de COVID-19, relatează AFP, preluat de Agerpres.

News Corp a anunțat deja, la 1 aprilie, suspendarea temporară a tirajului a 60 de ziare. Se estimează că aceste decizii vor avea drept rezultat sute de concedieri.

Grupul a precizat că, de la 29 iunie, majoritatea titlurilor sale locale și regionale nu vor supraviețui decât pe internet. În total 76 de ziare vor apărea doar online, iar 35 de titluri vor fi închise definitiv.

Aceste dispariții reflectă o tendință îngrijorătoare la nivel mondial în sectorul presei, care suferă în urma unei scăderi a numărului de cititori, cumulată cu ascensiunea vertiginoasă a Google și Facebook, care reduc din ce în ce mai mult veniturile din publicitate, esențiale pentru supraviețuirea presei, notează AFP.

Totuși, CEO-ul companiei News Corp Australia, Michael Miller, a explicat că lovitura de grație a fost dată de noul coronavirus, care a pus în dificultate perenitatea a numeroase ziare locale. ''Veniturile din publicitate pentru presa în format fizic, care constituie cea mai mare parte a veniturilor noastre, au continuat să scadă", a declarat el într-un comunicat."În consecință, pentru a face față acestor schimbări, restructurăm activitatea News Corp Australia pentru a ajunge acolo unde se duc consumatorii și investitorii'', a completat Miller.

Grupul a precizat că această decizie, care va afecta fiecare stat australian, va avea drept rezultat ''din păcate, pierderi de locuri de muncă'', dar că peste 375 de jurnaliști vor continua să urmărească actualitatea locală și regională.

Sydney Morning Herald a raportat la rândul său că filiala locală și regională a News Corp din Australia are aproximativ 1.200 de angajați.

Demersul News Corp vine la scurt timp după o serie de anunțuri privind închiderea mai multor media, inclusiv a singurei agenții naționale de presă din Australia, Australian Associated Press (AAP), care își va înceta activitatea în luna iunie, după 85 de ani, în cazul în care nu se reușește o posibilă recuperare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,1 m/s
Tue
20
Wed
17
Thu
21
Fri
21
Sat
24

Curs oficial BNM 06 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3895 -0.0444
USD 17.2619 0.0347
RON 4.0083 -0.0122
UAH 0.6355 0.0018
RUB 0.2426 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău