New York Times | Donald Trump Jr. știa dintr-un e-mail că rușii ajută campania lui Trump

  • 11 Iulie 2017 10:50
New York Times | Donald Trump Jr. știa dintr-un e-mail că rușii ajută campania lui Trump

Un e-mail trimis anul trecut lui Donald Trump Jr. afirma că un avocat rus are informații „compromițătoare” despre Hillary Clinton, în cadrul „efortului Guvernului rus” de a ajuta campania lui Donalt Trump, scrie New York Times.

Citând trei persoane informate despre e-mail, The New York Times scrie că Rob Goldstone, care le-a făcut cunoștință lui Trump Jr. și avocatei ruse Natalia Veselnițkaia, i-a trimis e-mailul lui Trump Jr. sugerând că guvernul rus este o sursă de posibile informații care ar fi nefavorabile pentru Hillary Clinton.

Informația că lui Trump Jr i-ar fi fost oferite informații din partea guvernului rus pentru a ajuta campania tatălui său vine după ce președintele a negat luni la rând că echipa sa ar fi avut vreo legătură cu Moscova.

Alan Futerfas, un avocat al lui Trump Jr., a declarat într-un comunicat după publicarea materialului că este vorba despre „mult zgomot despre nimic”. El a descris perioada mai – iunie 2016 drept „extrem de aglomerată” pentru Trump Jr. și a precizat că Goldstone i-a scris fiului liderului de la Casa Albe că este posibil ca Hillary Clinton să fi încălcat legea privind Rusia.

„Întâlnirea a durat aproximativ 20-30 de minute și nu a dus la nimic”, a precizat Futerfas. „Tatăl său nu a știut nimic despre acest lucru. Ideea este că Don Jr nu a făcut nimic rău. Eu reprezint oameni în chestiuni legate de investigații de aproape 30 de ani și nu văd nimic aici”, a adăugat el.

The New York Times notează că nu este clar dacă Goldstone știa de unde vin posibilele informații și cel puțin una dintre sursele citate afirmă că se pare că apropiatul lui Trump Jr. a invocat date primite de la mai multe persoane.

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, și șeful de campanie, la acea vreme Paul Manafort, l-au însoțit pe Donald Trump Jr. la această întâlnire, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselnițkaia, care are legături cu Kremlinul.

Trump Jr. a declarat că i s-a spus că persoana cu care urma să se întâlnească ar putea să aibă informații „folositoare” campaniei lui Donald Trump la președinție.

Întâlnirea între avocata rusă și fiul mai mare al președintelui Trump ar fi fost organizată la sugestia unui anumit cetățean rus de la Moscova, Emin Agalarov. Trump a apărut într-un videoclip muzical împreună cu Agalarov în 2013. Videoclipul a fost filmat pe când Trump se afla în Rusia la concursul Miss Universe.

Într-o declarație pentru The Associated Press, Rob Goldstone a declarat luni că avocata a spus că avea informații despre presupuse contribuții ilegale către Comitetul Național Democrat (DNC), pe care a crezut că Donald Trump Jr. le putea considera folositoare.

Donald Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit cu avocata rusă în timpul campaniei din 2016. El a scris luni pe Twitter că întâlnirea ”nu a dus nicăieri”, dar că a trebuit să asculte. El a minimalizat totodată întâlnirea de la Trump Tower, subliniind ironic că este un lucru obișnuit ca membri ai echipelor de campanie să caute informații compromițătoare despre contracandidați.

Acest tweet este ultima schimbare a versiunii lui Trump Jr. în încercarea de a oferi explicații despre această întâlnire dezvăluită de ziarul The New York Times(NYT), scrie AP.

Trump Jr. a declarat inițial să întâlnirea s-a concentrat asupra unui program de adopții din Rusia, desființat. O zi mai târziu, el a recunoscut că a participat la întâlnire deoarece i s-a spus că avocata ar fi putut să aibă informații ”folositoare” în campania tatălui său la președinție.

Întâlnirea dinte Trump Jr. și avocata rusă a avut loc înainte să apară informații că Rusia ar fi spart serverele Partidului Democrat și înainte ca WikiLeaks să înceapă să publice e-mailuri ale formațiunii.

Kremlinul a anunțat luni că nu este la curent cu vreo întâlnire între membri de rang înalt ai echipei de campanie a lui Donald Trump și o avocată rusă în campania electorală din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău