Netflix își dublează investițiile în Marea Britanie, care au ajuns la 1 miliard de dolari

  • 25 Noiembrie 2020 19:54
Netflix își dublează investițiile în Marea Britanie, care au ajuns la 1 miliard de dolari

Platforma americană de streaming Netflix a anunțat miercuri că și-a dublat investițiile în Marea Britanie, care au ajuns la 1 miliard de dolari în 2020, în pofida perturbărilor cauzate de pandemia de COVID-19, informează AFP, preluat de Agerpres.

Cheltuielile aprobate de Netflix pentru filmele și serialele TV realizate pe teritoriul britanic au crescut semnificativ, în contextul în care aceste investiții au fost de 500 de milioane de dolari în 2019, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei americane, care a confirmat o serie de informații publicate în cotidianul The Guardian.

În total, 50 de programe au fost finanțate de Netflix în 2020, inclusiv celebrul serial "The Crown", ce prezintă viața familiei regale britanice, iar această dublare a bugetelor de producție a fost realizată în pofida perturbărilor cauzate de pandemia de COVID-19.

Criza sanitară a determinat stoparea filmărilor de la producțiile Netflix în timpul carantinei impuse în Marea Britanie în primăvara acestui an.

Filmările au putut fi reluate apoi cu respectarea unor condiții sanitare stricte, în contextul în care cererea de filme și de producții TV a cunoscut o creștere explozivă în 2020 datorită timpului mai mare petrecut de rezidenții britanici în propriile locuințe din cauza pandemiei.

"Marea Britanie este o piață incredibil de importantă pentru Netflix, iar noi suntem mândri că ne-am sporit investițiile", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei americane. "'The Crown', 'Sex Education' și 'The Witcher' se numără printre producțiile filmate în Marea Britanie care vor fi vizionate în lumea întreagă", a adăugat el.

Netflix s-a angajat să producă timp de mai mulți ani diverse conținuturi video în Marea Britanie prin intermediul unui acord încheiat cu studiourile din Shepperton, la vest de Londra, care au găzduit filmările de la pelicula "The Old Guard", cu Charlize Theron în rolul principal.

Potrivit The Guardian, Marea Britanie este cel mai important centru de producție după Statele Unite pentru Netflix, care ar fi cheltuit 17 miliarde de dolari în 2020 pe plan mondial pentru programele sale.

În total, și excluzând investițiile făcute de Netflix, cheltuielile ocazionate de producția de filme, inclusiv pentru următorul opus al francizei "James Bond", intitulat "No Time to Die", și de seriale în Marea Britanie au fost de 3,7 miliarde de lire sterline în 2019, potrivit celor mai recente date publicate de asociația care coordonează sectorul cinematografic britanic.

Din această sumă, 2 miliarde de lire sterline au fost alocate pentru a finanța producții cinematografice și 1,7 miliarde de lire sterline pentru a finanța seriale TV, cele mai multe dintre acestea fiind produse de Netflix, Amazon și Disney.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
2
Wed
-0
Thu
-2

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău