Netflix ar putea percepe un cost suplimentar celor care își împart contul cu alte persoane. Cum vor fi depistați

  • 17 Martie 2022 17:24
Netflix ar putea percepe un cost suplimentar celor care își împart contul cu alte persoane. Cum vor fi depistați

Platforma de streaming Netflix va percepe un cost suplimentar acelor utilizatori care își împart contul cu alte persoane, rude sau prieteni, care locuiesc la altă adresă, a informat miercuri, 16 martie, compania, printr-un comunicat postat pe site-ul său, relatează EFE, potrivit ziare.com.

Deocamdată, potrivit sursei citate, această politică se va aplica sub formă de test în Chile și Costa Rica - la un cost adițional de aproximativ 3 dolari - și în Costa Rica, unde costul va fi de 2,10 de dolari per utilizator.

Prin această măsură, Netflix încearcă să frâneze conturile acelor persoane care nu plătesc abonament și care locuiesc la alt domiciliu decât cel la care figurează titularul care plătește factura.

În cazul în care platforma detectează că se încearcă accesarea contului dintr-un loc în afara adresei respective, utilizatorul va trebui să introducă un cod de verificare pentru a valida parola.

Astfel, membrii standard sau 'premium' vor putea împărtăși în continuare informații, lista titlurilor salvate sau recomandări de pe contul lor, în schimbul unei subscripții adiționale.

Netflix are 222 milioane de abonați repartizați în întreaga lume, însă numărul noilor utilizatori și curba de creștere a fost moderată în ultimele luni, astfel încât compania încearcă să găsească formule noi pentru a obține încasări.

Platforma a majorat recent prețul serviciilor sale în țări ca Statele Unite și Canada.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău